KLEUTERGYM BASISGYM Recreagym TRAMPOLINE
Wie trampoline als sport kiest moet vooral geen hoogtevrees hebben. Deze discipline speelt zich immers af in de ruimte. De gymnasten springen een reeks van 10 verschillende sprongen, waarbij salto's en schroeven elkaar razendsnel opvolgen. De gymnasten worden beoordeeld op de moeilijkheid en de uitvoering van hun oefeningen. Op het hoogste internationaal niveau worden bijna uitsluitend meervoudige salto's gesprongen, gecombineerd met meervoudige schroeven uitgevoerd. Trampoline is sinds 2000 een olympische sport en is de enige turndiscipline waar naast de individuele competitie ook synchroonwedstrijden op het programma staan.
Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten, dit is ook in het kleuterturnen een prioriteit. Ze leren spelenderwijs omgaan met de kinderen in de groep, voeren eenvoudige opdrachten uit en maken kennis met allerlei vormen van bewegen. 2,5- tot 6-jarige kleuters ontdekken in de gymles, via leuke spelletjes en oefeningen, hun eigen grenzen en kunnen hun energie ten volle benutten. De les kleuterturnen is ook het moment om hun eerste ‘turn-kunstjes’ te leren. De allerkleinsten van 2,5 en 4 jaar leren eenvoudige basisvaardigheden zoals huppelen, hinkelen en tuimelen. Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen wat meer complexe uitdagingen aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen. Na de derde kleuterklas is uw kind klaar om door te stromen naar één van onze basisgroepen. Mamaturnen Reglement Missie Home Clubinfo Wedstrijduitslagen Inschrijven Groepen Waarom Flik Flak? Foto’s &  FUN! Wie turnt wanneer In basisgym maken meisjes en jongens kennis met alle aspecten van de turnsport. Kinderen vanaf het 1ste leerjaar zijn welkom op deze trainingen. Er wordt op een leuke manier gewerkt aan de basis van gymnastiek: lenigheid, kracht, vormspanning, evenwicht en coördinatie. De kinderen leren er alle basis-bewegingen zoals het maken van een koprol, kopstand, handstand, radslag,… De oefeningen worden aangeleerd aan de verschillende turntoestellen. G-gym
Wij werken met het methodisch-didactisch programma Gymstars dat als doel heeft kinderen volgens de eigen mogelijkheden en wensen te laten ‘schitteren’. Het programma is opgedeeld in verschillende niveaus en biedt voor alle kinderen een uitdagend en gevarieerd gymprogramma aan. 
Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar wordt geturnd aan vier toestellen: sprong, brug met ongelijke leggers, balk en vloer. De sprong illustreert de explosiviteit van de turnster. De brug met ongelijke leggers is ongetwijfeld het meest spectaculaire toestel in de damescompetitie. De gymnaste zwaait van de ene legger naar de andere en kan daarbij zelfs wisselen van greep terwijl ze salto’s uitvoert. Op de balk is het de bedoeling van zoveel mogelijk acrobatische technieken uit te voeren zonder je evenwicht te verliezen. Wil je als turnster je sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek tonen in combinatie met acrobatie en dans? Dan is vloer hiervoor het ideale toestel. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk.  Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie.  Hou je van afwisseling en uitdaging? Ben je 10 jaar of ouder? Dan is deze discipline zeker iets voor jou!
Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren als voor ouderen.  Krijg je bij het ouder worden last van je spieren en gewrichten? Dan is gymnastiek de ideale oplossing, want door te bewegen worden de spieren en gewrichten soepeler. Daarnaast heeft gymnastiek ook een positieve invloed op de bloeddoorstroming en de lenigheid.  Met stap- en spierverstevigende oefeningen blijf je in conditie. Alle lessen worden door de trainer aangepast aan het niveau van de groep. De lessen worden meestal in groep gegeven doordat het motiverend werkt en ook het sociale aspect speelt hier een rol.  
Blijf bewegen, blijf fit en blijf gezond dankzij gymnastiek.
Gymnasten met een motorische, verstandelijke of psychische beperking die graag willen turnen en dansen kunnen wekelijks bij ons terecht. Onder begeleiding van gemotiveerde lesgevers (en in samenwerking met Parantee vzw) kunnen ze bewegen in een veilig en aantrekkelijk kader. De lessen worden in kleine groepjes gegeven en de oefeningen zijn aangepast aan het niveau en de capaciteiten van de gymnasten. Wil je ook graag komen turnen, maar heb je extra begeleiding nodig? Dan ben je welkom tijdens onze turnles!