Flik Flak Vosselaar - Turnvereniging
Competitie

Toestelturnen meisjes
Vliegen aan de damesbrug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is de populairste gymdiscipline bij meisjes. Het is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: de damesbrug, balk, grond en sprong.

Aan de damesbrug zwaaien de gymnasten van de ene legger naar de andere en voeren ze intussen indrukwekkende salto's uit. Op de 10 cm brede balk laat de gymnast zoveel mogelijk acrobatische technieken zien zonder het evenwicht te verliezen. De sierlijkheid, persoonlijkheid en techniek van de turnster wordt getoond tijdens de grondoefening. Zowel tempo als originaliteit en presentatie zijn hier belangrijk. Aan de sprong zien we dan weer de explosiviteit van de turnster in actie. Je leert er rollen, op je handen staan, springen over toestellen en je ontwikkelt kracht, lenigheid, vormspanning en coördinatie. Wil jij als meisje ook aan de slag in het competitie Toestelturnen?

Trampoline
Hoogte en sensatie? Dat is trampolinespringen! Op de trampoline springen de gymnasten soms tot 8 meter hoog en combineren ze salto’s en schroeven. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht zweeft en hoe meer salto's je kan maken. De trampolinespringer kan evenwicht, ritme, tempo- en ruimtegevoel uitstekend combineren.

We onderscheiden drie disciplines: trampoline individueel, trampoline synchroon en dubbele minitrampoline. Bij synchroonspringen maken beide gymnasten dezelfde sprongen, maar wel elk op een eigen trampoline. Hier is het de bedoeling dat de sprongen zo precies mogelijk op hetzelfde moment uitgevoerd worden. Springen op de dubbele minitrampoline vraagt durf, coördinatie en perfectie.

Trainingsschema
Groep Dag Tijdstip Lesgever Locatie
Toestelturnen meisjes Donderdag
Zaterdag
Zondag
Nele
Maaike
Centrum / Heieinde
Trampoline competitie Woensdag
Zaterdag
Zondag
Emma
Nikki
Melanie
Sporthal